Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

35 meldingen van jongerenoverlast rond InBlik

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 10:57

Foto: Boudewijn Vermeer


Er zijn in de periode van september vorig jaar tot dezelfde maand dit jaar 35 meldingen geweest van overlast door jongeren in de omgeving van jongerencentrum InBlik in Maassluis. Dat blijkt uit een memo van wethouder Voskamp aan de gemeenteraad.

In het merendeel van de gevallen bleek er niets aan de hand; bij zeven meldingen is wel actie ondernomen. Het gaat onder meer om twee meldingen tijdens de jaarwisseling waarbij jongeren bij InBlik buiten de toegestane tijden vuurwerk bij zich hadden. In het eerste geval staken jongeren het vuurwerk af en renden zij weg nadat zij op heterdaad waren betrapt. Zij hebben hiervoor een proces-verbaal gekregen. In het tweede geval hebben jongeren het vuurwerk niet afgestoken en is het gebleven bij een waarschuwing, aldus de wethouder.

Daarnaast heeft één jongen een boete gekregen voor het met een scooter rijden over de skatebaan en zijn er vier keer prullenbakken in de omgeving vernield.

De gemeenteraad had om de informatie gevraagd, omdat er sinds de opening van InBlik minder meldingen zijn gedaan van jongerenoverlast in Maassluis. De raad is echter zeer kritisch op het functioneren van het jongerencentrum. Zo sprak Aad Solleveld van Maassluis Belang over een 'nog net geen mislukt' project.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS