Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

42 maanden cel geëist voor reeks inbraken in Den Hoorn en Delft

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 11 oktober 2019 13:22

Foto: Keukenraam opengebroken bij inbraak in Den Hoorn


De officier van justitie heeft vrijdag een celstraf van 42 maanden geëist tegen een 31-jarige Delftenaar, die wordt gelinkt aan een reeks van dertig inbraken in Delft en Den Hoorn. Ook zou hij tot twee keer toe een celdeur hebben vernield.

Het gaat om inbraken die zijn gepleegd tussen maart 2015 en februari dit jaar. De zaak kwam aan het rollen nadat op 12 december 2018 een 17-jarige inbreker in Den Hoorn op heterdaad werd betrapt. Later kon ook deze 31-jarige man worden aangehouden in een appartement in Den Haag. Daar lagen onder meer tientallen pasjes, die konden worden herleid naar 20 aangiftes van diefstal tussen 2015 en 2018. Omdat niet kan worden bewezen dat de man deze diefstallen zelf heeft gepleegd, wordt hij verdacht van het stelselmatig witwassen van gestolen goederen.

Wel kan worden bewezen dat de Delftenaar drie andere inbraken heeft gepleegd. Zo was er een woning die net in de verkoop was gezet. Daar zou hij een nep Nachtwacht, lampen uit de plafonds gordijnen hebben meegenomen. Bij twee bedrijfsinbraken zou de man grote hoeveelheden elektrisch gereedschap van zzp'ers buit hebben gemaakt.


Dat de strafeis zo hoog uitvalt, heeft er mede mee te maken dat de man al eens eerder is aangehouden en daarna onder reclasseringstoezicht stond. Dat bleek hem er niet te van weerhouden opnieuw het criminele pad te kiezen.

Voor de inbraken zijn in totaal vier verdachten aangehouden, waarvan twee minderjarig. De laatste twee hebben hun jeugddetenties inmiddels uitgezeten en staan inmiddels onder toezicht van de jeugdreclassering. De zaak van een 20-jarige jongen uit Den Hoorn komt op 22 november voor.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak van de 31-jarige Delftenaar.

Informatiebijeenkomst
In april hielden de gemeente Midden-Delfland, het Openbaar Ministerie en de politie een informatiebijeenkomst voor 42 slachtoffers van de inbraken. Officier van justitie Carolijn Eijgenraam gaf destijds aan dat het aantal inbraken sinds de aanhoudingen fors is afgenomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS