Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

600 meter buis onder de Wollebrand door

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 15 november 2019 14:53


Trias Westland heeft vrijdag 600 meter buis op 20 meter diepte onder de Wollebrand doorgetrokken ten behoeve van het warmtenet. Er zijn dagen aan voorbereiding aan vooraf gegaan om de leiding de grond in te kunnen trekken. Vanwege de lengte lag de buis gedeeltelijk over het parcours van Westland Wil Vooruit. 11 kranen houden de buis in balans als die stukje voor stukje de grond in gaat.

Volgens projectmanager Ruben Bliek mag het gerust een uniek project worden genoemd. "Het is een vrij lange boring en die fungeert ook nog eens als een leiding die met het oog op de toekomst dienst zal doen om restwarmte uit de Rotterdamse haven het Westland in te transporteren."

Nu is de buis in eerste instantie bedoeld voor het warme water uit de tweede boring van Trias Westland, die volgend jaar in bedrijf moet komen. Daarmee worden bedrijven bij de Kasteelweg in De Lier, maar ook de bloemenveiling Flora Holland verwarmd. Verder is het de bedoeling om richting de Bospolder in Honselersdijk te gaan om daar bedrijven aan te sluiten.

Uiteindelijk zullen meer dan 50 tuinbouwbedrijven aardwarmte uit de Triasboringen krijgen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS