Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

75 jaar bevrijding Maassluis: tot 4 mei herdenken, daarna vrijheid vieren

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 27 november 2019 16:53


De gemeente Maassluis staat in 2020 uitgebreid stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945. In het kader van 75 jaar bevrijding worden vanaf januari allerlei activiteiten gehouden. Het programma is woensdagmiddag bekendgemaakt in Theater Koningshof.

"Het is eigenlijk herdenken tot 4 mei en dan vanaf 5 mei het vieren van onze vrijheid", weet burgemeester Edo Haan. "Ik denk dat dat heel goed tot uiting komt in ons programma. We gaan veel aandacht besteden aan het herdenken, maar ook aan het vieren."

Het begint in januari met het herdenken van de Joodse families die vertrokken zijn uit Maassluis. "En we eindigen in oktober met een groot gala, omdat de Verenigde Naties dan 75 jaar eerder zijn opgericht", zegt voorzitter Chris Zweers van de Stichting Publieke Evenementen Maassluis, een stichting die is opgericht om alle activiteiten rond 75 jaar vrijheid in Maassluis te coördineren.

Ook na 2020 wordt de oorlog niet vergeten. "We gaan een monument oprichten voor de Geuzengroep, de eerste verzetsgroep van Nederland. Die kwamen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam", zegt Haan. "Daar zullen wij bij stilstaan tijdens de jaarlijkse herdenking."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS