Archief
Google Streetview

Google Streetview

8.000 m2 nieuwe waternatuur nabij De Lier

Het Hoogheemraadschap van Delfland begint maandag 6 april met de werkzaamheden voor een nieuwe natte ecologische zone langs de Burgemeester Van der Goeslaan (N223) in De Lier. Het gedeelte tussen pakweg kwekerij Klugt en de brug over het water iets verderop (hectometerpaal 12,3 tot 12,7) moet worden omgetoverd tot een waterrijk gebied met ideale omstandigheden voor planten en dieren.

Het werk begint met het aanleggen van een nieuwe dijk en het afgraven van het grasland. De grond die hierbij vrijkomt, wordt hergebruikt voor de nieuwe dijk. Deze nieuwe dijk heeft ongeveer een jaar nodig om te zetten (stevig en veilig te worden).

De natte ecologische zone komt in verbinding te staan met de Lierwatering, beter bekend als de Lee. Via duikers kunnen vissen van het ene naar het andere gebied zwemmen. In de natte ecologische zone zal eveneens een vispaaiplaats worden gecreƫerd. Door de oevers rondom het nieuwe water flauw af te graven, ontstaan verschillende waterdieptes, waar oever- en waterplanten kunnen groeien die kunnen dienen als schuilplaats voor jonge vissen, amfibieƫn en insecten.

De ecologische zone wordt ongeveer 8.000 m2 groot.

Categorieen:
De Lier Algemeen