Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

85 vrijwilligers ruimen ondanks harde wind 191 kilo afval op

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: zondag 11 augustus 2019 10:33

Foto: twitter Stichting Noordzee


Ondanks de harde wind hebben de deelnemers van de zevende Beach Cleanup Tour nog aardig wat rommel kunnen opruimen. 85 vrijwilligers ruimden tussen Hoek van Holland en Monster 191 kilo afval op.

Tijdens de etappe werden alle sigarettenfilters apart bewaard en geteld. Er zijn in totaal 2542 sigarettenfilters in de afvalzakken gegaan. De harde windstoten maakten het opruimen zwaar en het vinden van de filters lastig. Sigarettenfilters worden het vaakst langs de kust aangetroffen. Dat blijkt uit langdurig onderzoek van Stichting De Noordzee. Daarmee draagt het bij aan de plasticsoep en is het gevaarlijk voor dieren.

Wereldwijd probleem
Dit is een wereldwijd probleem, aldus de stichting. Geschat wordt dat er jaarlijks ongeveer 4,5 biljoen sigarettenfilters in het milieu terecht komen. Zodoende staan sigarettenfilters wereldwijd in de top 3 van meest gevonden afvalitems op toeristische stranden. Stichting De Noordzee roept daarom iedereen op om geen sigarettenafval op het strand achter te laten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS