Archief
Koos Ophorst

Koos Ophorst

A Local Swim wordt jaar verplaatst

A Local Swim Westland, dat op 15 augustus zou plaatsvinden in de Lee in De Lier, wordt een jaar verplaatst. Die beslissing heeft de organisatie genomen in verband met de coronacrisis. De nieuwe datum is 14 augustus 2021.

De beslissing is onder meer genomen vanwege de gezondheid en veiligheid van de deelnemers. Zij gaan een afstand van 2 kilometer zwemmen door het dorp en moeten daarvoor goed trainen. Dat is nu niet mogelijk, omdat de zwembaden door de coronamaatregelen gesloten zijn.

Ook wil de organisatie sponsoren nu niet te veel belasten omdat heel wat bedrijven het zwaar hebben. "Ondanks hun toezeggingen aan het begin van het jaar wil de organisatie daar in een later stadium met hen over in gesprek nu bij velen de omzet weggevallen is en het personeel niet of minder aan het werk kan."

Daarnaast is niet duidelijk of het evenement überhaupt door mag gaan. Het huidige verbod op evenementen geldt tot 1 juni. Hoe het er daarna uit komt te zien, is niet bekend. ALS Westland wil dan ook niet tot 1 juni wachten met het nemen van een beslissing.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen