Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aangepaste openingstijden Hoekse Badje zorgen voor onrust

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 3 april 2019 10:45

Foto: het Hoekse Badje


Zwembad het Hoekse Badje in Hoek van Holland heeft op Facebook laten weten dat de openingstijden worden gewijzigd. Het bad zal voortaan in de piekperiodes zijn geopend, en tijdens rustige periodes - zoals school- en kantooruren - zijn gesloten. Dit tot ongenoegen van tal van bezoekers van het zwembad die op het bericht reageerden.

Sportbedrijf Rotterdam heeft vorig seizoen metingen van het bezoekersaantal uitgevoerd bij het zwembad. Uitkomsten van de analyse hebben ertoe geleid dat het zwembad dicht zal zijn onder schooltijd. Dit is een probleem voor ouders met peuters: "Het is o zo fijn om lekker met de kleintjes te kunnen zwemmen zonder dat ze omver gelopen worden door de grote kids", aldus een reactie onder het bericht.

Het zwembad zal twee avonden per week open zijn om overdag werkende inwoners de gelegenheid te bieden om doordeweeks te zwemmen. Ook zal het zwembad op maandag en donderdag een half uur eerder open gaan: om 15.00 uur in plaats van 15.30 uur.

In het bericht geeft het zwembad aan open te staan voor commentaar. Een zwembadbezoeker heeft een compromis voorgesteld: "bijvoorbeeld twee ochtenden voor peuters en ouderen en twee avonden voor werkende mensen en tieners."

Overigens zal het dagelijkse banen zwemmen van 9.00 tot 12.00 uur niet verdwijnen. De grootste verandering is dus dat het vrij zwemmen in plaats van om 11.00 uur om 15.00 begint op maandag en donderdag. Sportbedrijf Rotterdam laat weten dat deze aanpassingen alleen gelden in het reguliere rooster vanaf na de meivakantie. In vakanties is er een vakantierooster van kracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS