Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aanhoudingen en veel dronken jeugd bij carnaval in De Lier

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 26 februari 2017 10:51

Foto: District8


De politie van bureau Westland heeft bij de carnavalsviering in De Lier meerdere jongeren aangehouden wegens allerlei misdragingen. Verder spreekt politiewoordvoerder Cor Spruijt van zorgwekkend alcoholgebruik onder de jeugd.

Een 17-jarige jongen uit Monster sloeg een andere jongen in zijn gezicht en werd meegenomen naar het politiebureau voor mishandeling. Twee 17-jarige jongeren, afkomstig uit Vlaardingen en Maasdijk, werden aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. De jongeren probeerden aan de buitenzijde van een politieauto 'mee te liften'.

Een 17-jarige jongen uit Honselersdijk werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering van een politieagent. Een vijfde verdachte, een 15-jarige jongen uit De Lier, kreeg aan het bureau een bekeuring voor openbare dronkenschap.

'Zorgwekkend'
Over meer dan vijftien jongens en meisjes gaat een zogeheten zorgmelding naar de gemeente en Jeugdzorg. Als triest toppunt werd er een meisje van 15 jaar aangetroffen, die bij controle 790 ugl blies. "Een automobilist krijgt al bij 220 ugl een rijverbod opgelegd", zegt Spruijt ter vergelijking.
Bij de toegang tot het feest in de Vreeloohal werden meerdere bezoekers geweerd, die bij aankomst al in kennelijke staat verkeerden.

Omstanders melden, dat zeker twee feestvierders met verschijnselen van overmatig alcohol- en/of drugsgebruik naar een ziekenhuis zijn vervoerd."


Na een 21+ carnavalsfeest in Wateringen werd zondagochtend vroeg een 26-jarige Rijswijker aangehouden die niet voldeed aan een bevel of vordering van de politie.

Vrijdagavond
Eerder dit weekeinde, op vrijdagavond, hadden agenten van bureau Westland al op diverse feesten te maken met problemen als gevolg van overmatig alcoholgebruik. "In Wateringen werden meerdere jongeren (16 jaar) vervoerd door de ambulance, omdat zij teveel gedronken hadden", meldt bureau Westland op haar Facebookpagina.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS