Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aanleg geluidswal Maassluis met half jaar uitgesteld

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 15:33

Foto: voorbeeld van aardenwal


De aanleg van een hogere aarden wal langs Rijksweg A20 in Maassluis is met een half jaar uitgesteld. De gemeente Maassluis neemt na overleg met diverse vertegenwoordigers van omwonenden langer de tijd om te kijken naar een kostenneutrale oplossing.

De gemeente Maassluis gaat onderzoeken of het mogelijk is om ter hoogte van de Doornenbuurt de huidige wal op te hogen met een geluidsscherm. Inwoners van die buurt zagen een hogere aarden wal en daarmee aantasting van het nabij gelegen park niet zitten. De Dallenbuurt ziet die oplossing wel zitten, voor die omgeving blijft die oplossing dan ook gelden.


Ook vertegenwoordigers van de nabij geleden Vertowijk waren bij het gesprek op het gemeentehuis aanwezig. Ook zij zeggen regelmatig overlast te ervaren van het wegverkeer dat langs Maassluis rijdt. Voor hen is er nog geen passende oplossing, maar hier wordt wel naar gezocht.

Mocht het de gemeente niet lukken om voor de Doornenbuurt de aarden wal te verhogen met een geluidsscherm, dan is het de bedoeling dat men toch weer terugkeert naar het door een meerderheid van de raad goedgekeurde plan voor de kostenneutrale verhoging van de aarden wal zelf.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS