Archief
AAB

AAB

Aanpassingen in bestemmingsplan 'Bauhaus' opgedragen

De gemeenteraad van Midden-Delfland moet binnen acht weken aanpassingen aanbrengen in het bestemmingsplan 'Harnaschpolder-Noord 2014' waarbinnen de komst van bouwmarkt Bauhaus is voorzien. Dat heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdagochtend uitgesproken.

Enkele concurrenten van Bauhaus hebben bij de Raad van State naar voren gebracht, dat de gemeenteraad op een aantal plekken in het plangebied bepaalde bedrijvigheid heeft toegestaan zonder daarvan de ruimtelijke aanvaardbaarheid te beoordelen. Zo zou het plandeel 'Bedrijventerrein' niet alleen een bouwmarkt mogelijk maken, maar ook andere bedrijvigheid. Als de gemeenteraad alleen de bouwmarkt had beoogd, had daar volgens de Raad van State het woordje 'uitsluitend' bij gezet moeten worden.

De raad zou ook niet hebben onderkend, dat volgens de huidige formulering de strook grond tussen MeeGaa en Bauhaus gebruikt mag worden voor uitbreiding van de bouwmarkt en dat aan het college van B en W de bevoegdheid is toegekend om de bestemming 'Kantoor' te wijzigen naar 'Bedrijventerrein'. De gemeenteraad wilde geen hotel op dit deel van Harnaschpolder-Noord zien, maar heeft dat niet concreet in het bestemmingsplan vastgelegd. Ook dit moet binnen twee maanden 'gerepareerd' worden.

Verder wil de Raad van State, dat concreet in het bestemmingsplan wordt opgenomen, dat de totale bruto vloeroppervlakte van het voor Bauhaus bestemde complex niet meer mag bedragen dan 17.000 vierkante meter, waarvan ten hoogste 5.000 voor de functie 'tuincentrum' en ten hoogste 13.000 voor de functie bouwmarkt.