Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aantal bewezen coronapatiënten binnen ‘Franciscus’ opgelopen tot 17

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 19 maart 2020 21:40


Binnen de vestigingen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam/Schiedam is het totaal aantal bewezen coronapatiënten opgelopen tot 17. Van hen liggen er 5 op de afdeling intensive care en 12 in isolatiekamers. Dat heeft dit ziekenhuis, waarop veel inwoners van Maassluis en Hoek van Holland zijn aangewezen, donderdagavond bekendgemaakt.

Behalve de zogenoemde 'bewezen coronapatiënten' zijn er nog 4 verdenkingen op de intensive care en 13 verdenkingen in isolatie.

Triagetenten
Doordat de druk op de Spoedeisende Hulp, Intensive Care en isolatie toeneemt, wordt de capaciteit van de ziekenhuizen verder opgeschaald. Zo worden er voorbereidingen getroffen om triagetenten te plaatsen nabij de Spoedeisende Hulp van Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland. Deze tenten worden ingezet voor de eerste selectie en opvang van verdachte patiënten.

Op beide ziekenhuislocaties is de capaciteit van de isolatieafdelingen aangepast naar de verwachte situatie van de komende dagen. "Bij alles wat besloten wordt, staat de veiligheid de medewerkers en van onze patiënten voorop", meldt de ziekenhuisorganisatie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS