Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aanzienlijk minder woningen verkocht in het Westland en Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2018 10:03

Foto: Archief WOS Media


In de gemeentes Westland en Midden-Delfland zijn in totaal in het derde kwartaal van dit jaar 168 woningen verkocht. Dat is bijna 30 procent (29,6) minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. In Maassluis is een zelfde trend te zien. Daar werden er in de afgelopen drie maanden 64 woningen verkocht, tegenover 82 vorig jaar.

De prijzen zijn in Westland en Midden-Delfland - in deze periode-vergelijking - met 9,2 procent gestegen tot een gemiddelde transactieprijs van 320.567 euro. Vergeleken met het tweede kwartaal dit jaar is er sprake van een prijsdaling van 3,7 procent. 

In Maassluis betaalde je in het afgelopen kwartaal gemiddeld 255.300 euro voor een woning, terwijl dit in dezelfde periode vorig jaar nog 219.900 euro was. De gemiddelde transactieprijs is dus met 16,5 procent gestegen. Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar is er slechts een kleine stijging waarneembaar van gemiddeld 100 euro.

De gemiddelde verkooptijd bedraagt in Westland en Midden-Delfland nu 43 dagen tegen 55 dagen in oktober 2017. In Maassluis duurde het in het afgelopen kwartaal gemiddeld 34 dagen voordat je je huis kwijt was tegenover 76 dagen vorig jaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS