Archief
Trias Westland

Trias Westland

Aardwarmtelevering Trias Westland vertraagd

De tuinders die zijn aangesloten bij Trias Westland aan de Lange Broekweg in Naaldwijk moeten nog even wachten voordat zij aardwarmte geleverd krijgen. Het project zou aanvankelijk halverwege mei operationeel zijn, maar door een probleem is dit uitgesteld naar eind deze maand.

Volgens Trias zijn alle voorbereidingen gedaan en verloopt het produceren van warmte uit de productieput zeer voorspoedig. "Maar het injecteren van water in het reservoir via de injectieput komt nog niet voldoende op gang. Op 2,4 kilometer diepte zijn de kleine openingen, perforaties, die in een eerdere fase in het reservoir zijn geschoten verstopt geraakt waardoor het water alleen gedeeltelijk kan wegstromen in de ondergrond."

Inmiddels worden aanvullende werkzaamheden verricht om te zorgen dat het project wel van start kan gaan. Naar verwachting kan de levering van aardwarmte eind juni gefaseerd beginnen.

Bij Trias wordt aardwarmte gewonnen op 2,7 kilometer diepte in de aarde. Aanvankelijk was het de bedoeling om op 4 kilometer diepte te winnen, maar dit bleek niet haalbaar. Wel wordt aan de Lange Broekweg waarschijnlijk een tweede boorlocatie gemaakt.