Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aardwarmteproject in Maasdijk op komst

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 3 juli 2019 14:02

Foto: Google Streetview


Aardwarmteprojecten krijgen steeds meer voet aan de grond in Westland. Energie Transitie Partners (ETP) wil in nauwe samenwerking met glastuinbouwbedrijven in Maasdijk en 's-Gravenzande starten met een project aan de Lange Kruisweg 24 in Maasdijk. Eerder dit jaar werd al gepeild of er interesse is en dat blijkt dus het geval.

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een geothermieproject in Maasdijk. Op 18 juli is er een inloopavond voor de direct omwonenden en omliggende bedrijven om in gesprek te gaan over de plannen.

De telers en ETP hebben een subsidieaanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om het project te realiseren. Zij verwachten binnenkort een besluit. Daarna moet het project financieel rondgemaakt worden. De werkzaamheden aan de Lange Kruisweg zullen dan op z'n vroegst in de zomer van 2020 starten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS