Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aardwarmteproject Vogelaer: eind juli boren

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 23 mei 2016 12:06


De zeven deelnemende tuinders in het aardwarmteproject Vogelaer in Honselersdijk/Poeldijk verwachten omstreeks 25 juli de eerste (productie)put te kunnen boren. Deze put zal het bronwater oppompen. Dat is te lezen op de site van het project. De boorinstallatie komt niet aan de Vogelaer zelf te staan, maar op een gunstiger plek aan de Arckelweg, tegenover het sportcomplex van Verburch, in Poeldijk.

Vanaf 1 juni wordt de boorlocatie aangelegd. De productieput wordt naar verwachting eind augustus geboord. Rond dezelfde tijd moet er ook een zogenoemde injectieput geboord worden, die eind september wordt getest. Via deze injectieput komt het te produceren water uiteindelijk weer terecht in de zandlaag waaruit het wordt onttrokken. Als alles goed gaat, wordt de installatie eind dit jaar gekoppeld aan het warmtenet.

Aardwarmteproject Vogelaer is het vierde project in onze regio. Eerder werd er al succesvol geboord aan de Van Ockenburghlaan in Honselersdijk en de Zijtwende in De Lier. Binnen enkele weken gaat ook Nature's Heat aan de Hooghe Beer in Kwintsheul van start.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS