Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

ABC Logistics tevreden over nieuwe volgsysteem Rotterdamse haven

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 9 oktober 2019 11:31


Havenbedrijf Rotterdam heeft sinds begin deze maand een nieuw track-and-tracesysteem voor containers: 'Boxinsider'. Met dit systeem kunnen verladers en expediteurs precies zien welke containers waar zijn. ABC Logistics in Poeldijk maakt al gebruik van het nieuwe systeem en is tevreden over de nieuwe werkwijze.

Het systeem is vergelijkbaar met het volgsysteem van bijvoorbeeld PostNL. Op de applicatie is precies te zien op welke boot de benodigde container staat, waar en wanneer de boot binnenkomt in de Rotterdamse haven en wanneer deze afvaart. Ook krijgt het bedrijf een melding wanneer de container daadwerkelijk is afgeladen of wanneer de planning afwijkt.

Dit moet preciezer en betrouwbaarder werken dan voorheen, toen alle verschillende boten apart moesten worden gevolgd op de websites van verschillende terminals. "Dat was tijdrovender en foutgevoeliger. Je moest het ook constant blijven doen, omdat dat systeem niet automatisch updatete. Dit nieuwe systeem vat alles in één geheel samen", aldus Remco Verwaal van ABC Logistics.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS