Archief

ABC Logistics tevreden over nieuwe volgsysteem Rotterdamse haven

Havenbedrijf Rotterdam heeft sinds begin deze maand een nieuw track-and-tracesysteem voor containers: 'Boxinsider'. Met dit systeem kunnen verladers en expediteurs precies zien welke containers waar zijn. ABC Logistics in Poeldijk maakt al gebruik van het nieuwe systeem en is tevreden over de nieuwe werkwijze.

Het systeem is vergelijkbaar met het volgsysteem van bijvoorbeeld PostNL. Op de applicatie is precies te zien op welke boot de benodigde container staat, waar en wanneer de boot binnenkomt in de Rotterdamse haven en wanneer deze afvaart. Ook krijgt het bedrijf een melding wanneer de container daadwerkelijk is afgeladen of wanneer de planning afwijkt.

Dit moet preciezer en betrouwbaarder werken dan voorheen, toen alle verschillende boten apart moesten worden gevolgd op de websites van verschillende terminals. "Dat was tijdrovender en foutgevoeliger. Je moest het ook constant blijven doen, omdat dat systeem niet automatisch updatete. Dit nieuwe systeem vat alles in één geheel samen", aldus Remco Verwaal van ABC Logistics.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen