Archief

ABC Westland gaat met nieuwe investeerder uitbreiden

Bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk heeft een investeerder gevonden die het vastgoed overneemt en krijgt daardoor middelen om uit te breiden. De gesprekken met vastgoedonderneming Hines hebben een half jaar geduurd. De bedoeling is om op 16 hectare grond duurzame loodsen te bouwen voor de verwerking van groenten en fruit. Het gaat om plekken aan de nabijgelegen Arckelweg, waar nu nog kassen staan.

Biovergisting

Ook zijn er plannen voor een biovergistingsinstallatie. Hiermee kunnen afval-sappen uit groente en fruit worden omgezet in energie. In een biovergistingsinstallatie wordt mest in combinatie met landbouwproducten omgezet in biogas. Tijdens de vergisting wordt dit mengsel geroerd bij een temperatuur van 40 graden. Hierdoor ontstaat er bacterievorming waar vervolgens biogas bij vrijkomt.

Externe partners

ABC Westland is in gesprek met GFT Solutions uit Naaldwijk. Dat bedrijf houdt zich bezig met het herverpakken en verwerken van groente- en fruitafval aan de Energiestraat in Naaldwijk en moet daar verhuizen.

Het bedrijventerrein bestaat inmiddels twintig jaar en beslaat nu een oppervlakte van 55 hectare. Directeur Herwi Rijsdijk zegt dat met de uitbreiding van 16 hectare er een mooie toekomst in het verschiet ligt. "Poeldijk ligt in een gebied waar voedsel wordt geproduceerd en niet ver van de Rotterdamse haven om wereldwijd te kunnen exporteren", aldus Rijsdijk.