Archief
WOS Media

WOS Media

Aboutaleb opent Hoekstee en MTB-parcours tijdens jaarlijks bezoek

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft zaterdag in Hoek van Holland het nieuw aangelegde MTB-parcours geopend. Ook heeft hij bij het vernieuwde wijkcentrum de Hoekstee een lintje doorgeknipt om het gebouw te heropenen. Dit deed hij tijdens zijn jaarlijkse bezoek aan het dorp.

Rond 13.30 uur knipte de burgemeester met behulp gebiedscommissievoorzitter Peter Stok een groen lint door dat was gespannen tussen twee palen bij de ingang van het gebouw. Vervolgens kreeg hij een rondleiding door het opgeknapte gebouw.

De Hoekstee is de afgelopen tijd verbouwd en wordt sinds begin dit jaar uitgebaat door Vitis en Humanitas, eerder was dat gemeente Rotterdam. Het is nu een 'huis van de wijk', waarin van alles samenkomt. Zo is het burgerloket van de gemeente naar de Hoekstee verhuisd, heeft het Centrum Jeugd & Gezin een plek in het gebouw en vergadert de gebiedscommissie er, maar is er ook volop plek voor sport en verenigingen.

MTB-parcours geopend met burka

Later op de dag toog burgemeester Aboutaleb richting de Oranjepolder om daar het pas aangelegde MTB-parcours te openen. Dat moest geschiedden door een wapperende zwarte doek van een informatiebord te trekken. "Veel mensen in Nederland denken dat ik verstand heb van burka's... Dus ik ga deze burka hier nu vanaf trekken," sprak de burgemeester voorafgaand aan de handeling.

Het mountainbikeparcours in de Oranjepolder is 4,5 kilometer lang en nog steeds in ontwikkeling. Toch werd afgelopen zaterdag de Hoekse MTB-dag georganiseerd, waarbij niet alleen het parcours werd geopend door de burgemeester, maar ook werden de twee 'gouden maiskolven' uitgedeeld. De prijzen voor de man en vrouw die het snelst over het maisveld-gedeelte van het parcours reden gingen naar Petra Schenkeveld en Christiaan Sonneveld.

'Dit bezoek is de enige manier om de sfeer goed op te snuiven'

Ook bracht Aboutaleb een bezoek aan het strand, waar hij de geel-blauwe vlag van de QualityCoast Award werd gehezen. Het dorp kreeg de onderscheiding voor verantwoord en duurzaam toerisme afgelopen donderdag. Ook zette hij daar Matthieu van den Assem in het zonnetje. De uitbater van een beachclub zag woendag dat er ingebroken werd bij de buren, en is op zijn blote voeten achter de inbreker aangegaan. Daardoor kon de politie hem kort daarna aanhouden. "Zonder inzet van burgers wordt de stad niet beter," zei de burgemeester daarover. Vervolgens ontving Van den Assem een klein presentje.

Het jaarlijkse bezoek van burgemeester Ahmed Aboutaleb in september is sinds vier jaar een traditie. Hij blijft dan samen met zijn vrouw één nachtje logeren in een hotel. "Dat doe ik met plezier. Het is de enige manier om de sfeer goed op te snuiven en te weten wat er gebeurd. Door met elkaar tijd door te brengen en mensen te ontmoeten." aldus de burgemeester.