Archief
Fred van der Ende 4

Fred van der Ende 4

Aboutaleb wil geen extra maatregelen tegen inklimmers

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil geen extra maatregelen treffen als het gaat om het controleren op zogeheten inklimmers in Hoek van Holland. Dat laat hij weten in een reactie op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam. De partij wil dat de Koninklijke Marechaussee extra personeel en ruimere bevoegdheden krijgt bij het controleren van vrachtverkeer.

Een grensbewaker mag voertuigen controleren wanneer er een vermoeden is dat er mensen worden vervoerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn als de zegel van de container is verbroken of als de chauffeur zich verdacht gedraagt. Aboutaleb vindt dat er genoeg maatregelen worden getroffen en dat er al veel inklimmers zijn gepakt. Meer personeel dat zich bezighoudt met inklimmers en ruimere bevoegdheden zijn volgens hem niet noodzakelijk.

Leefbaar Rotterdam vroeg zich ook af of Albanezen tot de invoering van een visumplicht een gebiedsverbod kunnen krijgen in Hoek van Holland. Dit omdat een groot deel van de illegale personen in vrachtwagens Albanees is. De burgemeester laat hierop weten dat mensen wettelijk geen gebiedsverbod kunnen krijgen op basis van nationaliteit.