Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aboutaleb wil geen extra maatregelen tegen inklimmers

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 24 juni 2019 14:57

Foto: Fred van der Ende 4


Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil geen extra maatregelen treffen als het gaat om het controleren op zogeheten inklimmers in Hoek van Holland. Dat laat hij weten in een reactie op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam. De partij wil dat de Koninklijke Marechaussee extra personeel en ruimere bevoegdheden krijgt bij het controleren van vrachtverkeer.

Een grensbewaker mag voertuigen controleren wanneer er een vermoeden is dat er mensen worden vervoerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn als de zegel van de container is verbroken of als de chauffeur zich verdacht gedraagt. Aboutaleb vindt dat er genoeg maatregelen worden getroffen en dat er al veel inklimmers zijn gepakt. Meer personeel dat zich bezighoudt met inklimmers en ruimere bevoegdheden zijn volgens hem niet noodzakelijk.


Leefbaar Rotterdam vroeg zich ook af of Albanezen tot de invoering van een visumplicht een gebiedsverbod kunnen krijgen in Hoek van Holland. Dit omdat een groot deel van de illegale personen in vrachtwagens Albanees is. De burgemeester laat hierop weten dat mensen wettelijk geen gebiedsverbod kunnen krijgen op basis van nationaliteit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS