Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Abrupt einde WK voor zeilster Van Veen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 8 augustus 2018 00:14

Foto: YouTube 2


Voor de zeilsters Anneloes van Veen uit Naaldwijk en Afrodite Zegers-Kyranakou uit Den Haag heeft het wereldkampioenschap in Aarhus een abrupt einde gekregen. De Europees kampioenen van vorig jaar in de 470-klasse dachten nog drie races te hebben om hun tegenvallende positie in het klassement te verbeteren, maar dat bleek niet zo te zijn, meldt mediapartner Omroep West.

De reglementen van het wereldkampioenschap waren volgens de Nederlandse bond tegenstrijdig over het wel of niet benutten van de reservedag. Er werd bezwaar aangetekend, maar zonder succes.

Heel wat teams waren na de drie races die dinsdag werden gevaren in de veronderstelling dat ze een dag later nog drie keer het water op zouden gaan. "Helaas bleek dat niet het geval. We kunnen er niets meer aan veranderen", zei Van Veen. "Het was niet goed genoeg deze week." 

Vorig jaar vierde op WK
Van Veen en Zegers eindigden op de twaalfde plaats. Alleen de top tien vaart donderdag de medalrace. Het 470-duo werd vorig jaar vierde op het WK in Griekenland, dezelfde klassering als bij de Olympische Spelen van Rio 2016.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS