Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Acht lintjes in Midden-Delfland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 26 april 2019 12:31

Foto: Robert Mangal


In Midden-Delfland zijn vrijdagochtend door burgemeester Arnoud Rodenburg acht Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. In de raadzaal van het gemeentehuis in Schipluiden is één inwoner benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zeven anderen zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Wil van Paassen-Dessens uit Den Hoorn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al sinds 1950 vrijwilliger bij allerlei organisaties. Wil van Paassen zet zich in voor de ouderen in de gemeente en de regio. In 2005 was zij medeoprichter van de KBO afdeling Den Hoorn, waar ze nog altijd voorzitter en secretaris is.

Tot lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:
Pleunie Moor-Dijkshoorn uit Den Hoorn is sinds 1994 vrijwilligster bij de stichting Welzijn Midden-Delfland, waar zij allerlei activiteiten organiseert. Verder zet zij zich in voor de maandelijkse gezamenlijke maaltijd in het bejaardencentrum. Al ruim achttien jaar is mevrouw secretaris van het Woudtse Kerkkoor.

Kees van Paassen uit Den Hoorn begon daar in 1953 als vrijwilliger bij de scouting. Later werd hij voorzitter en in 1967 was hij betrokken bij de oprichting van Scouting Schipluiden. Sinds 1985 is Van Paassen actief bij de Midden-Delfland Vereniging. Hij fotografeert en schrijft over zijn ervaringen in de natuur van Midden-Delfland.

Anneke van der Voort-Vijverberg uit Maasland is al sinds 1977 vrijwilliger bij de Zonnebloem. In 2001 was ze medeoprichter van de junioren-afdeling Westland. Naast haar activiteiten voor de Zonnebloem is ze ook vrijwilliger en bestuurslid geweest van de Parochie St. Jan de Doper in Wateringen.

Ben Haring uit Schipluiden is al ruim veertig jaar een actieve vrijwilliger bij Stichting Zomerfeesten, onder meer jarenlang in de rol van penningmeester. Verder is Haring vrijwilliger bij voetbalvereniging Schipluiden, waarvoor hij onder meer sponsoren wierf en speaker is bij de thuiswedstrijden.

Albert Moerman uit Schipluiden is al sinds 1968 de organist van PKN-Gemeente 't Woudt-Den Hoorn. Sinds 1971 organiseert hij een serie zomerconcerten waardoor ’t Woudt nationaal en internationaal op de kaart als één van de belangrijkste podia voor oude muziekconcerten.

Wil van Paassen-Ammerlaan uit Schipluiden is actief bij verschillende verenigingen en organisaties. Bij IJsclub Vlietland verzorgt zij sinds 1991 de catering en de jaarlijkse Opzoomerdag. Ook bij muziekvereniging Caecilia verzorgt mevrouw al jarenlang koffie en thee na afloop van repetities.

Nico van Wijk uit Schipluiden is jaarlijks vrijwilliger bij Stichting Zomerfeesten. Hij is daar actief als timmerman en brengt zijn kennis graag over op jongeren. Op sportief gebied was hij jarenlang actief als vrijwilliger en bestuurslid bij IJsclub Vlietland en sinds 1998 als vrijwilliger bij voetbalvereniging Schipluiden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS