Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Acrogymmers DOS Monster naar EK in Israël

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 14 oktober 2019 11:37

Foto: DOS Monster


Gymnasten Annique ten Braak (16) en Kayleigh Pijpaert (11) doen volgende week mee aan het Europees kampioenschap acrogym voor A-jeugd in Holon, Israël. Het duo van DOS Monster plaatste zich daarvoor door in drie wedstrijden tegen andere Nederlandse toppers genoeg punten te verzamelen.

Acrobatische gymnastiek is een combinatie van dans, turnen en acrobatiek. De onderste persoon (Annique) gooit daarbij de ander (Kayleigh) in de lucht. Die maakt op haar beurt allerlei salto's. Om zo ver te komen, trainen de meiden in totaal 15 uur per week, verdeeld over vijf dagen. Het afgelopen jaar is specifiek getraind op de oefening die ze straks gaan uitvoeren op het EK. Daarvoor hebben ze samen met hun trainers op het nummer Believer van Imagine Dragons een choreografie gemaakt.


De twee weten niet wat ze moeten verwachten van het EK. "We gaan ons best doen en hopen op een finaleplek." Daarvoor moeten ze onder meer afrekenen met een ander Nederlands duo.

Omdat acrogym geen Olympische sport is, worden de meiden niet extra financieel ondersteund door de Gymnastiekunie. Hun ouders moeten zodoende alle bijkomende kosten zelf betalen. Om dat op te vangen, zijn Annique en Kayleigh een crowdfundingactie gestart. Ze hopen daarmee 5.000 euro op te kunnen halen. Wie wil doneren, kan terecht op Talentboek.nl.

Annique en Kayleigh waren zondag te gast in WOS Sport. Het hele interview is hieronder te beluisteren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS