Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Actie tegen verdere aardgaswinning in gebied Gaag-Monster

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zaterdag 11 mei 2019 18:24


De ChristenUnie, Forum voor Maassluis en Milieugroep Vertowijk uit Maassluis gaan samen met GroenLinks, de PvdA en de SP uit Vlaardingen actievoeren tegen de plannen van de NAM om meer aardgas te winnen uit de gasvelden in het gebied Gaag-Monster. Ze worden hierbij gesteund door inwoners, natuur- en milieuorganisaties. Op zaterdag 25 mei aanstaande zullen de partijen vanaf 12.00 uur een gezamenlijke manifestatie houden bij de NAM in De Lier.

Omdat de NAM de gaskraan in Groningen moet dichtdraaien, willen het bedrijf en minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meer gas winnen uit kleinere gasvelden, waaronder die bij Gaag-Monster. Dit wingebied loopt vanaf Monster via Maasdijk en Gaag over Maasland naar Maassluis en Vlaardingen.

De NAM haalt al sinds de jaren tachtig gas uit dit gebied. Hoewel de velden bijna uitgeput zijn, willen Wiebes en de NAM hier ook nog de laatste restjes gas uit de bodem winnen.

De actievoerende partijen maken zich grote zorgen over de gevolgen van de aardgaswinning. Ze wijzen op een verdere daling van de bodem. De kans bestaat dat gebouwen en infrastructuur in de regio zullen beschadigen; de gevolgen voor de natuur, het milieu en klimaat zijn onduidelijk, aldus de actievoerders. Daarnaast zijn ze onder meer bang voor een verdere droogte in de bodem, het scheuren van dijken en verzilting van de bodem.

De actievoerders nodigen iedereen die deze zorgen deelt uit om mee te demonstreren op zaterdag 25 mei aanstaande. De demonstranten verzamelen zich die dag om 12.00 uur op het parkeerterrein van Eetcafé Westgaag aan de Transportweg 1 in Maasdijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS