Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Actiegroep wil in Maassluis protesteren tegen Zwarte Piet

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 5 november 2018 15:22

Foto: Dennis van Schie


Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil in 18 gemeenten, waaronder Maassluis, protesteren tegen Zwarte Piet. Dat schrijft de groep op haar website. De groep doet een beroep op alle mensen in Maassluis om op zaterdag 17 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een punt te maken.

De actiegroep vindt dat alle kinderen recht hebben op een omgeving, waarin zij niet met racistische stereotype beelden worden geconfronteerd. KOZP zegt een vreedzaam protest na te streven. Volgens de actiegroep worden met de burgemeester en de politie afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen. Vooralsnog is er geen contact geweest met Maassluis, zo laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.


In 2016 werd de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis gehouden. Demonstranten gaven toen ook aan naar Maassluis te willen komen, maar gingen op het laatste moment toch naar Rotterdam. De burgemeester daar, Aboutaleb, verbood dat protest vanwege de mogelijke chaos die dat met zich mee zou brengen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Flora College
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS