Archief
Nico Schouten 4

Nico Schouten 4

Adam van Gaalen geridderd

Adam van Gaalen uit Monster is woensdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid bij TNO in Den Haag, waar hij vijftig jaar heeft gewerkt. De onderscheiding is hem uitgereikt door burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland.

De 66-jarige Van Gaalen werkte sinds 1969 bij TNO. Zijn prestaties als systeemontwikkelaar hebben op internationaal niveau bijgedragen aan de ontwikkeling en innovatie van de automatisering bij technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Naast zijn werkzaamheden bij het bedrijf, was Van Gaalen ook actief als vrijwilliger. Zo was hij oprichter en - van 1974 tot 1990 - secretaris van de zendamateurvereniging Radio Amateurs Westland. Ook doceerde hij de cursus morse die nodig was om de kwalificatie 'Zendgemachtigde A' te halen bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Ook op lokaal niveau was de Monsternaar actief. Van 1974 tot 2014 verzorgde hij de geluidstechniek bij evenementen van gymnastiek- en turnvereniging DOS in Monster.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen