Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

AED aan De Veiling: dekking in Westland compleet

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 15 april 2019 17:27


Aan de gevel van De Veiling (voorheen De Leuningjes) in Poeldijk is maandag de 65ste defibrillator van Westland opgehangen. Wethouder Piet Vreugdenhil (Zorg) assissteerde daarbij. Nu is er in Westland een complete dekking qua aantal AED's in buitenkasten.

Met een AED kun je bij mensen met een plotselinge hartstilstand mogelijk het hartritme herstellen. Het komt nog geregeld voor dat een AED acuut nodig is, terwijl het apparaat in een afgesloten kantoorruimte ligt. Daarom legde Stichting AED Westland zichzelf een ambitieuze doelstelling op: het bevestigen van 65 AED's in buitenkasten die dag en nacht beschikbaar zijn.

AED Westland probeert zoveel mogelijk bedrijven en particulieren ertoe te bewegen de AED in een buitenkast te hangen en aan te melden. Dat kan op www.hartslagnu.nl.

Burgerhulpverlener
Ad Verduijn van de stichting heeft nog een wens. Hij roept mensen die kunnen reanimeren op, zich te melden als burgerhulpverlener. Bij een 112-melding van een hartstilstand, worden alle burgerhulpverleners in een straal van 750 meter rond het slachtoffer opgeroepen.

Je krijgt dan via je mobiele telefoon de opdracht om direct naar de locatie van het slachtoffer te gaan om te helpen, of om de dichtstbijzijnde AED te halen die bekend is in het systeem en deze naar het slachtoffer te brengen. Word je opgeroepen en komt het net niet uit, dan mag je de oproep afwijzen. Aanmelden voor dit systeem kan ook op www.hartslagnu.nl.

Onderhoud
De AED in Poeldijk is aangeschaft door het bestuur van het zalencomplex en door Bibliotheek Westland. De gemeente Westland tekent voor het onderhoud van alle buitenkasten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS