Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Afval Kraaiennest opgeruimd, kosten worden verhaald op dader

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 12 augustus 2019 14:10

Foto: Kraaiennest voor en na - Francesca Dobbe en WOS Media


Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben het afval dat afgelopen vrijdag is gedumpt in recreatiegebied Het Kraaiennest tussen Midden-Delfland en De Lier maandag grotendeels opgeruimd. Boswachter Lieke Verhoeven laat desgevraagd weten dat er bonnetjes tussen de kartonnen dozen zijn gevonden. "Mogelijk is dat een aanwijzing naar de dader."

Verhoeven baalt van de dumping. "Dit zijn extra kosten die wij maken, dat gaat ten koste van het beheer van het natuurgebied." Mocht de dader worden gevonden, dan worden de kosten op hem of haar verhaald. Dat kan, omdat het een strafbaar feit is. "We maken een proces-verbaal op. De hoogte van het bedrag is onder meer afhankelijk van de omvang van de schade en de kosten die wij hebben moeten maken om het op te ruimen."

Staatsbosbeheer beheert meerdere natuurgebieden in het buitengebied van Midden-Delfland. Afvaldumpingen zijn "helaas" aan de orde van de dag. "Dat gebeurt vaak buiten het zicht op parkeerplaatsen en 's nachts. De mensen weten heel goed dat dit niet mag", aldus Verhoeven. Medewerkers kwamen de gekste dingen tegen. "Van matrassen tot witgoed; bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten. Maar ook paletten met laminaat en bouwafval."

Toezichthouders surveilleren op regelmatige tijden 's avonds in de natuurgebieden. Ook is er goed contact met politie en gemeente. Zo moeten dit soort zaken zoveel mogelijk worden voorkomen.

Door de harde wind is het afval van vrijdag overigens flink verspreid. Daardoor kan het voorkomen dat recreanten nog het een en ander vinden in Het Kraaiennest.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS