Archief
Marc van Buijtene

Marc van Buijtene

Afvalverwerker Renewi stopt tijdelijk met innemen grof huishoudelijk afval

Afvalverwerker Renewi in Wateringen stopt voorlopig voor een aantal dagen met het innemen van al het grof huishoudelijk afval. Dat heeft directeur Marc van Buijtene van Renewi gezegd. Het bedrijf wil onderzoek doen naar de laatste brand. "We willen kijken wat er is gebeurd en wat we gaan doen." Tot maandagochtend 10.00 uur wordt daarom geen grof huishoudelijk afval meer aangenomen van klanten.

Van Buijtene is niet blij met de situatie rond Renewi. In de nacht van donderdag op vrijdag was er voor de vierde keer in korte tijd een grote brand bij de afvalverwerker. Volgens een woordvoerder van het bedrijf komt dat door bijvoorbeeld batterijen en sprays die bij het afval terecht komen, terwijl dat eigenlijk gescheiden zou moeten worden door de consument.

De directeur van Renewi Wateringingen is het dan ook zat: "Ik ga niet meer in brand staan voor een ander", zegt hij tegen een verslaggever van mediapartner Omroep West. Van Buijtene heeft voor nu besloten om tot maandagochtend te stoppen met het innemen van grof huishoudelijk afval, totdat duidelijk is wat er aan de hand is. Renewi wil dat hun klanten - waaronder de gemeente Westland - beter communiceren naar klanten over wat wel en niet weggegooid mag worden.

Voorlopig lijkt het besluit van Renewi geen gevolgen te hebben voor inwoners van Westland. De twee milieustraten blijven gewoon open.