Archief
Thrse Jeumhomme

Thrse Jeumhomme

Agent brengt 'verbrand' bloemetje terug

De politie is je beste vriend, zo merkte Thérèse Jeunhomme uit Poeldijk afgelopen zaterdag. De politieagent aan wie ze eerder een bos bloemen gaf, stond opeens voor haar neus, met een nieuwe bos: "Je hebt nog wat van me tegoed."

Jeunhomme woont in de Wittebrug. Bij de brand van 24 juni raakte haar huis tijdelijk onbewoonbaar. De dag erna mag ze in de vroege ochtend, onder begeleiding van agent Jaco Vreugdenhil, wat spulletjes uit haar woning halen. Ze heeft net een verse bos rozen op tafel staan. "Zonde als die wekenlang staan te verpieteren", dacht Jeunhomme, waarop ze de bos aan Vreugdenhil gaf. "Dan konden hij en zijn vrouw er nog van genieten."

Vreugdenhil nam de bos mee naar huis en hij en Jeunhomme zagen elkaar weken niet. Tot afgelopen zaterdag. Toen stond de agent ineens bij haar op de stoep in de Wittebrug met een gigantisch boeket rozen. "Hij en zijn vrouw vonden het zo bijzonder dat ik mijn rozen aan hen had weggegeven, dat ze hadden besloten een bloemetje terug te brengen als ik in mijn woning was teruggekeerd." En zo geschiedde: Vreugdenhil overhandigde haar de bos rozen en wilde alles weten over hoe het haar afgelopen weken was vergaan. Jeunhomme: "Dat is toch allemachtig prachtig? Echte mensen bestaan nog."

Categorieen:
Poeldijk Algemeen