Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Agent in burger helpt man bij A4, wordt belaagd met steekvoorwerp

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zondag 5 augustus 2018 11:12

Foto: WOS 1


Een agent in vrije tijd is zaterdagavond rond 22:00 uur aangevallen met steekvoorwerp door een man die hij te hulp wilde schieten op de Woudseweg in Den Hoorn bij de oprit naar de A4. De politie onderzoekt wie de man is en zoekt getuigen.

De agent reed vanuit de Harnasdreef richting de A4 toen hij een man met Aziatisch uiterlijk zag lopen op de Woudseweg. De man liep in tegen het verkeer in naar de oprit van de A4. Omdat er een gevaarlijke situatie ontstond met voorbijrijdende auto's, wilde de agent de man waarschuwen. Terwijl hij bij de man probeerde te komen, liep die ondertussen verder tussen de vangrail en de geluidswand tegen het verkeer in en soms midden op de weg.

Toen het de agent lukte de man te bereiken, zwalkte deze over de weg en maakte hij een verwarde indruk. De agent maakte zich bekend als agent met zijn politielegitimatiebewijs. De man vroeg in het Engels de weg naar Delft, waarop de agent dit uitlegde en vertelde dat lopen op die locatie gevaarlijk is en hem daarom vroeg om mee te lopen. Dat weigerde de man, die zich losrukte van de agent die hem had vastgepakt nadat een auto hem bijna aangereden had. Volgens de politie is het mogelijk dat de man dacht dat de agent een nepagent was en daarom wegrende. Door zijn vlucht moest een auto met drie inzittenden afremmen. Hierop vroeg de man hulp aan één van de bijrijders. Die bevestigde echter dat de agent 'echt' was, waarop de verwarde man uithaalde en de bijrijder sloeg.


De agent in burger wilde de man hierop aanhouden, maar deze verzette zich en spande zich aan, en haalde een voorwerp uit zijn broekzak waarmee hij steekbewegingen maakte naar de agent. De agent staakte hierop de aanhouding. De man hield vervolgens auto met daarin een echtpaar staande. Het koppel nam de man mee nog voor de agent zich kon legitimeren. 

Het stel is inmiddels gehoord, naar de identiteit van de man wordt nog gezocht. De politie is daarom ook op zoek naar getuigen, met name is zij op zoek naar een bestuurder van een donkerkleurig bus die ook even was gestopt toen de agent de man de eerste keer aansprak. Deze bestuurder is mogelijk van Marokkaanse afkomst. Ook wil de politie graag spreken met de drie inzittenden van de auto, een grijze stationwagen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS