Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Agent niet vervolgd voor neerschieten verwarde man

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 8 oktober 2018 14:06

Foto: Jeroen Kuipers


De agent die in oktober 2016 op de Monsterseweg in 's-Gravenzande een verwarde man in zijn been schoot, wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie desgevraagd aan de WOS laten weten. De zaak die tegen de agent was aangespannen, is geseponeerd.

De op het oog verwarde man werd op zaterdagavond 8 oktober in zijn been geschoten nadat hij met een zwaard dreigde. Volgens de politie was dat noodzakelijk om de man aan te houden. Achteraf gezien bleek het OM daar anders over te denken, de agent in kwestie had een andere keuze moeten maken.

Er is een 'goed gesprek' met de agent gevoerd en hij heeft ook aangegeven dat hij het met het Openbaar Ministerie eens is. Verder heeft de diender zijn politietraining nog eens opgefrist en zijn hij en het slachtoffer met elkaar in contact gebracht om het te hebben over een eventuele schadevergoeding. De advocaat van het slachtoffer kon zich in deze maatregelen vinden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS