Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Algemeen

Filteren op datum:
        
Video 'Buurtbus vòòr acht uur: reserveer één dag van tevoren' vrijdag 23 augustus 2019 14:02

'Buurtbus vòòr acht uur: reserveer één dag van tevoren'

Wie vanaf maandag graag wil dat de Hoekse Hopper vòòr 08.00 uur komt voorrijden, moet de dag van tevoren alvast reserveren. De buurtbus die alleen op aanvraag rijdt, komt in de plaats van buslijn 35 die ophoudt te bestaan. De Hoekse Hopper rijdt met lijnnummer 435 langs alle oude haltes van lijn 35, die per aankomende maandag opgaat in lijn 31 en geen ronde meer doet door de badplaats. "Lijn 31 kan daardoor rechtstreeks aansluiten op de metro naar Schiedam die om de twintig minuten rijdt," legt Roy Rooney, directeur Regionale Vervoer Regisseur uit. "Wij zijn door de gemeente gevraagd om een oplossing te vinden voor de route die lijn 35 niet meer rijdt."Geen rondje En die oplossing is de Hoekse Hopper. "Het grootste verschil met de oorspronkelijke buslijn 35, is dat we geen vast rondje rijden. We hebben wel verschillende opstappunten, maar we werken als een taxidienst. Mensen kunnen ons van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur minimaal 15 minuten van te voren reserveren. Wie de bus om 08.00 uur of eerder nodig heeft, moet de dag van tevoren alvast boeken."Extra haltes Betalen in de buurtbus werkt hetzelfde als in reguliere bussen. "Of door een kaartje te kopen bij de chauffeur. Daarnaast zijn er aan deze nieuwe lijn ook twee extra haltes toegevoegd. De buurtbus doet ook de Rijpstraat en de Adriaan van de Kloosterstraat aan."In de Hoekse Hopper is plek voor acht personen. De bus is toegankelijk voor rollators/kinderwagens en beschikt over een comfortabele instap. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 25 augustus. Dan neemt vervoerder EBS de diensten over van Connexxion.
Lees meer
Video Strandrellen Hoek van Holland: 'Het was echt chaos' donderdag 22 augustus 2019 17:05

Strandrellen Hoek van Holland: 'Het was echt chaos'

"Het was chaos", vertelt de 25-jarige Natasja aan mediapartner RTV Rijnmond. "Ik hoorde schoten en toen was iedereen opeens aan het rennen." Er werd geduwd en getrokken, en uiteindelijk wordt de dan 15-jarige Natasja omver gelopen. Het is donderdag precies tien jaar na de strandrellen in Hoek van Holland. Tijdens het strandfeest Sunset Grooves wordt een groep agenten in het nauw gedreven door een stel relschoppers. Als waarschuwingsschoten niet helpen en de agenten worden aangevallen door een grote groep wordt er gericht geschoten. Eén jongen overlijdt en zes raken gewond. "Het was de eerste keer dat ik uitging. Ik dacht een leuke avond te hebben, maar het kreeg al snel een hele andere wending." Al vanaf het moment dat ze het terrein op kwam hing er al een 'grimmige sfeer'. "Ik wist ook helemaal niet wat ik moest verwachten van een avondje uit. Ik dacht toen; is dit het nou?", herinnert Natasja zich. Wanneer de mensenmassa begint te rennen, wordt Natasja onder de voet gelopen. Een man trekt haar overeind en roept dat ze ook moet rennen. "Ik ben over een hek heen geklommen toen, richting het strand." Velen klommen met haar mee, totdat de hekken zelf gewoon omver getrokken werden. PaniekDe 15-jarige Natasja is haar broer en zijn vrienden, en haar schoenen kwijt. "Toen ik terugkwam op het terrein om ze te zoeken, lagen overal spullen. Honderdduizenden slippers, schoenen, zelfs een mobieltje. Mensen renden weg uit paniek en lieten alles achter."De destijds 14-jarige Steve herinnert zich die ene avond als 'een topavond'. "Het was echt een leuk feestje, niet heel bijzonder verder."Het scheelt dat hij - toen het rumoeriger begon te worden - naar huis ging. "Op gegeven moment voelde je aan de sfeer dat het niet goed zat. Er ontstonden kleine vechtpartijtjes, dan weet je dat het tijd is om te gaan."Na de rellen is het een tijd stil geweest in Hoek van Holland, vertelt Steve. "Er mocht niets meer georganiseerd worden op het strand, dat merk je wel aan het toerisme." Tegenwoordig is de invloed van de rellen ver te zoeken. "Ik heb nu zelf een strandtent, maar je merkt er niks meer van. Alles draait hier op volle toeren."Het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) maakte een reconstructie van de strandrellen:
Lees meer
Video Louis gaat viral: 'ik kijk geen tv en internet' donderdag 22 augustus 2019 12:12

Louis gaat viral: 'ik kijk geen tv en internet'

In tv-programma's, radio-uitzendingen, kranten en op social media: niemand kan om Louis heen. De geboren en getogen Amsterdammer gierde woensdag over het internet met zijn spontane reactie op een nieuwe geldautomaat in Honselersdijk. Hij vindt die aandacht prachtig. Louis doet woensdagochtend boodschappen als hij een cameraman van de WOS bij de Geldmaat ziet staan. "Dan sta je zo'n saaie geldautomaat te filmen. Ik denk: 'dat kan beter'."Kaalslag"Het is een kaalslag. Ik vind het er niet gezelliger op worden", spreekt de import-Westlander. Hij vergelijkt het pinnen bij de Geldmaat met een onbemand tankstation. "Je mist je eigenheid als je daar met je pinpas staat te rommelen. De sjeu is er van af en dat vind ik al heel lang in deze maatschappij."Het filmpje wordt opgepakt door Dumpert, De Telegraaf, Jinek en tal van andere media. Dat zijn reactie zo zou scoren, had Louis niet gedacht. "Ik hou het niet bij. Ik heb niet eens internet in huis en kijk geen tv." Doen de duizenden reacties niks met hem? "Tja, het zal zo zijn. Ik hoop dat mensen zich hebben vermaakt."[X] GeschiktOok op het half zichtbare T-shirt dat hij draagt, komen veel opmerkingen. Het blijkt een 'kras-shirt' met 'geschikt', 'ongeschikt' en 'wegbezuinigd'. Louis was namelijk infanterist in het leger en spreekt er schande van dat militairen eigen materialen moesten kopen, omdat bij Defensie andere prioriteiten lagen. Inmiddels voelt Louis zich helemaal thuis in Westland. Na een leven in Amsterdam en Den Haag, is hij nu neergestreken in Honselersdijk. Voor de deur ligt een mat met het wapen van Amsterdam. Het contact met de buren is goed en hij noemt Westlanders een alleraardigst volkje. Onder het viral gaan van de video blijft hij nuchter: "Het is wel leuk zo'n exposure. Waarom niet?!" 
Lees meer
Maassluis gaat door met 'duurzame' bestrijding van ratten donderdag 22 augustus 2019 10:10

Maassluis gaat door met 'duurzame' bestrijding van ratten

De gemeente Maassluis gaat door met het op duurzame wijze bestrijden van ratten in de stad. Dat is de uitkomst van een proef die sinds februari liep en een half jaar zou duren. De resultaten van de nieuwe werkwijze zijn positief: "de populatie gelijk gebleven en mogelijk zelfs iets afgenomen", laat een woordvoerster van de gemeente desgevraagd weten aan WOS Media. Het college van B en W liet begin dit jaar nog weten dat de rattenpopulatie was toegenomen. "Een van de oorzaken is dat sinds 1 januari 2017 in de buitenruimte geen rodenticiden (muizen- en rattengif) meer gebruikt mogen worden", liet wethouder Voskamp destijds weten in reactie op CDA-vragen. Vooral uit de omgeving van het Oleanderpark, de Vincent van Goghlaan, de Zaneveldstraat en de wijk Het Balkon kwamen veel meldingen binnen.Toch lijken er nieuwe problemen in aantocht. Diverse media berichtten vorige week dat Nederland zich moet gaan opmaken voor een ongekende ratten- en muizenplaag. Mensen zouden lakser worden met vuilnis en vanaf 2023 wordt het particulier gebruik van chemisch gif door de overheid verboden. Een ongediertebestrijder uit deze regio bevestigt desgevraagd dat beeld.Die berichtgeving is voor de fractie Maassluis Belang reden voor nieuwe vragen. De partij wil graag weten of het college een totaalbeeld heeft van de mogelijke problemen in de stad en of het college een strategie heeft om de overlast aan te pakken.De nieuwe aanpak, waarbij de knaagdieren op 'humane en duurzame wijze' worden gevangen is daar in elk geval een voorbeeld van. "Er zijn echter ook altijd oorzaken van belang waar wij geen invloed op hebben", meldt de woordvoerster. "Met name strenge winters, waarin de plaagdieren in winterslaap gaan en niet voor nakomelingen zorgen, helpen ons in de bestrijding van de plaagdieren. Daarentegen zorgt het overvloedig voeren van bijvoorbeeld vogels en eenden weer voor een toename van het aantal ratten."De gemeente roept inwoners op eventuele overlast te melden. "Deze meldingen, in aanvulling op onze eigen monitoring, zorgen voor een goed beeld van de huidige populatie en de locaties waar deze plaagdieren mogelijk voor overlast zorgen." Sinds de start van de proef kreeg Maassluis twintig meldingen, al gaat een deel daarvan over dezelfde locaties.
Lees meer