Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Algemeen

Filteren op datum:
        
Aangepaste 4 meiherdenking in Westland donderdag 9 april 2020 17:05

Aangepaste 4 meiherdenking in Westland

Er zijn op 4 mei in Westland geen gemeenschappelijke herdenkingsplechtigheden. Conform de richtlijnen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is besloten een aangepaste herdenking te organiseren in zes kernen. "Dit jaar herdenken we daarom wel in geest samen, maar niet fysiek. Dit past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden en die rekening houdt met de coronamaatregelen", aldus het college van B en W. In de kernen De Lier, ’s-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen zijn de gemeentelijke oorlogsmonumenten en in Poeldijk het monument op de parochiële begraafplaats op maandag 4 mei de gehele dag toegankelijk voor publiek om te herdenken en/of bloemen te leggen. Op deze manier kan de Westlandse samenleving, ondanks de moeilijke omstandigheden, stilstaan bij gevallenen in de strijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze individuele bezoeken wordt iedereen verzocht de coronamaatregelen in acht te nemen. Kranslegging zonder publiekHet officiële moment, in de vorm van een kranslegging namens de Westlandse samenleving in de zes kernen, vindt plaats om 19.00 uur met aansluitend twee minuten stilte. De kranslegging wordt gedaan door maximaal drie personen (afvaardigde van college B en W, lokaal Oranje/4mei-comité en Stichting Veteranen Westland) maar zonder publiek.TaptoesignaalDaarnaast doet gemeente Westland, conform het landelijk initiatief, een oproep aan alle koperblazers om op 4 mei om twee minuten vóór 20.00 uur vanaf zoveel mogelijk plaatsen buiten het taptoesignaal te laten klinken. Het organiserend 4 mei comité van De Lier heeft het initiatief genomen om vanaf de Dom het taptoesignaal te laten klinken.
Lees meer
Voedselredders willen nog meer groente en fruit leveren aan voedselbanken donderdag 9 april 2020 12:12

Voedselredders willen nog meer groente en fruit leveren aan voedselbanken

De Groente- & Fruitbrigade in Poeldijk wil de komende jaren nog meer groente en fruit aanbieden aan klanten van voedselbanken in Nederland. Om dat te bereiken, moeten nieuwe samenwerkingen met bedrijven worden aangegaan. Daar is echter geld voor nodig. De vrijwilligersorganisatie vraagt daarom de provincie Zuid-Holland om steun. Het streven is om aan alle klanten van de voedselbank wekelijks 1 kilo groente en fruit te leveren. Daartoe zou het huidige volume van 600 ton per jaar moeten worden verdrievoudigd. De samenwerking die er nu is met een aantal Westlandse bedrijven, wordt dan uitgebreid naar de regio Barendrecht/Ridderkerk (Dutch Fresh Port)."Het plan is een logistiek netwerk tussen bedrijven te ontwikkelen, zodat op efficiënte wijze het transport van groente en fruit naar de locatie in Poeldijk wordt gecoördineerd", aldus de organisatie in een brief aan gedeputeerde Adri Bom. In totaal is een subsidie van 300.000 euro nodig, verdeeld over de periode 2020-2024."De organisatie heeft een relevante maatschappelijke functie door gezond voedsel aan te bieden aan de minst draagkrachtigen in de Nederlandse samenleving. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan vermindering van voedselverspilling. Dit leidt tevens tot minder afval en lagere kosten van vernietiging", verklaart de organisatie.
Lees meer
Video Lichtpuntjes uit een schepnet voor senioren in Maassluis donderdag 9 april 2020 11:11

Lichtpuntjes uit een schepnet voor senioren in Maassluis

Zo'n 80 bewoners van verzorgingshuis De Vloot in Maassluis kregen deze week een vrolijk lampje overhandigd. Lokale onderneming De Lampjesfabriek deelde tientallen lichtpuntjes in duistere coronatijden uit, met een hoogwerker en een schepnet kon dat ook veilig. Door Ronald van Oudheusden"Normaal doen wij sfeerverlichting voor bij de mensen thuis. Nu hebben we van pallethout lamphouders gemaakt, een mooi kleursnoer eraan, onze speciale stekker en een LED-lamp erin. Hup, in het stopcontact en er is licht, ook wanneer het zonnetjes niet schijnt zoals nu", vertelt Robert-Jan Teigeler van De Lampjesfabriek bij mediapartner Rijnmond. "Letterlijk een lichtpuntje voor deze mensen en ze reageren allemaal heel enthousiast en zwaaien vanaf de balkons."Versierde doosOp de balkons staan bewoners te wachten tot de rode hoogwerker in de buurt is. Met een schepnet krijgen de ouderen een lampje overhandigd in een vrolijk versierde doos."Die hebben we vorige week door kinderen in de dagopvang van kindercentrum De Vloot laten versieren. Heel vrolijk en daarom een feestje voor de mensen als ze het uitpakken", zegt de jonge ondernemer van De Lampjesfabriek. "Het valt erg in de smaak, dus misschien moeten we meer uitdeelacties gaan doen. Het idee was eenmalig, maar wie weet?"Zuurstof"Oh wat leuk", roept een oudere mevrouw vanaf haar balkon, terwijl ze een doos uit het aangereikte schepnet vist. "Ik ben er blij mee. Ik ben ervan overtuigd dat deze situatie nog wel even zo blijft, maar dit is heel leuk".Een buurvrouw op de eerste etage zit aan een zuurstofslang. Ook zij pakt de doos met plezier aan. "Ik zit nu in de laatste fase van mijn leven. Heb ook kanker erbij. Het kan nog een paar weken of maanden duren, maar voor mij geen IC-bed hoor", roept ze moedig vanaf haar balkon."Ik heb daar allemaal geen zin meer in, joh. Met opgeheven hoofd de eindfase in. Tot het laatste toe jezelf verzorgen. Ik geniet er nog van hoor, lekker op mijn balkonnetje".Ze zwaait en gaat naar binnen om haar cadeautje uit te pakken.
Lees meer
Video Audio Paasattentie voor alle Hoekenezen woensdag 8 april 2020 14:02

Paasattentie voor alle Hoekenezen

Om Hoekenezen een hart onder de riem te steken voor het paasweekend heeft Welzijn op de Hoek het initiatief genomen om bij iedereen een paastasje te brengen. Samen met Bakkerij Van den Berg, MijnTorpedoloods, de gebiedscommissie en Hotel Amerika worden zaterdag 5.000 tasjes rondgebracht. In de Torpedoloods worden niet alleen zo'n 35.000 koekjes ingepakt. "We willen de mensen in deze tijd op een leuke manier met elkaar verbinden, dus er zit ook een uitdaging in het tasje", vertelt sociaal makelaar Jessica Zuiderwijk. "We willen mensen uitdagen om in de straat op een originele manier, op anderhalve meter afstand, koffie met elkaar te drinken en daar een foto of filmpje van te maken."Naast de koekjes zitten er ook een aantal flyers in het tasje. Bijvoorbeeld een over het jeugdwerk en een met belangrijke telefoonnummers. Ook zit er een in met informatie over de bellijn van Welzijn op de Hoek. "Daar kunnen mensen naar bellen met vragen, maar ook gewoon voor een praatje", vertelt Zuiderwijk. Werknemers van de Torpedoloods vullen de tasjes. "Wij zijn op dit moment gesloten, net als veel andere horecagelegenheden", zegt eigenaresse Linda Geers. "Het is fijn om op deze manier als team nog bij elkaar te komen en bij te dragen aan dit Hoekse initiatief."De komende dagen wordt er nog hard gewerkt aan het inpakken. Aankomende zaterdag worden de tasjes uitgedeeld aan alle huishoudens in Hoek van Holland.
Lees meer