Archief
Bianca Persoon tweede van rechts -  foto Rolf van Koppen

Bianca Persoon tweede van rechts - foto Rolf van Koppen

Alle aanvragen bij Leergeld Westland worden nog afgehandeld

De Stichting Leergeld Westland, die per 1 oktober is gestopt met het aannemen van nieuwe aanvragen, gaat de nog beschikbare middelen besteden aan Westlandse kinderen in minima-gezinnen. De tot 1 oktober ingediende aanvragen worden allemaal nog afgehandeld. Verder worden er nog in heel 2020 verjaardagspakketten verstrekt via de Stichting Jarige Job.

Dat zegt desgevraagd Bianca Persoon, een van de initiatiefnemers van de Stichting Leergeld Westland in 2012. De komst van het gemeentelijk Kindpakket (sinds 2015) heeft de behoefte aan de 'toevoegingen' van Leergeld gaandeweg doen afnemen.



Per 1 januari 2018 droeg de gemeente Westland - op aandringen van de gemeenteraad - de uitvoering van het gemeentelijke Kindpakket over aan de Stichting Leergeld Westland, in combinatie van de Westlandpas. Volgens Persoon is vorig jaar het aantal organisaties dat deelneemt aan het Kindpakket Westland nog sterk uitgebreid, met name in de sfeer van sportverenigingen. "Wij konden mede daardoor steeds minder ons surplus vinden", verklaart zij.

Leergeld Westland is gelieerd aan Stichting Leergeld Nederland, maar Persoon onderstreept dat het nog beschikbare geld in Westland zal worden besteed.

Categorieen:
Westland Algemeen