Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Alle aanvragen bij Leergeld Westland worden nog afgehandeld

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 8 oktober 2019 14:47

Foto: Bianca Persoon tweede van rechts - foto Rolf van Koppen


De Stichting Leergeld Westland, die per 1 oktober is gestopt met het aannemen van nieuwe aanvragen, gaat de nog beschikbare middelen besteden aan Westlandse kinderen in minima-gezinnen. De tot 1 oktober ingediende aanvragen worden allemaal nog afgehandeld. Verder worden er nog in heel 2020 verjaardagspakketten verstrekt via de Stichting Jarige Job.

Dat zegt desgevraagd Bianca Persoon, een van de initiatiefnemers van de Stichting Leergeld Westland in 2012. De komst van het gemeentelijk Kindpakket (sinds 2015) heeft de behoefte aan de 'toevoegingen' van Leergeld gaandeweg doen afnemen.

Per 1 januari 2018 droeg de gemeente Westland - op aandringen van de gemeenteraad - de uitvoering van het gemeentelijke Kindpakket over aan de Stichting Leergeld Westland, in combinatie van de Westlandpas. Volgens Persoon is vorig jaar het aantal organisaties dat deelneemt aan het Kindpakket Westland nog sterk uitgebreid, met name in de sfeer van sportverenigingen. "Wij konden mede daardoor steeds minder ons surplus vinden", verklaart  zij.

Leergeld Westland is gelieerd aan Stichting Leergeld Nederland, maar Persoon onderstreept dat het nog beschikbare geld in Westland zal worden besteed.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS