Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Alle Oekraïense MH17-aanklagers uit functie gezet

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 17 februari 2020 13:38

Foto: OM


Alle officieren van justitie in Oekraïne die onderzoek deden naar de vliegramp met de MH17, zijn uit hun functie gezet. Dat meldt mediapartner Rijnmond na berichtgeving daarover in dagblad NRC. Het Openbaar Ministerie (OM) in Oekraïne voert de ontslagen uit onder de vlag van corruptiebestrijding.

Vliegtuig MH17 van Malaysia Airlines stortte op 17 juli 2014 neer. Bij de ramp kwamen 298 mensen om het leven. Onder de 196 Nederlanders kwamen er drie uit onze regio. Van een van hen, Gary Slok uit Maassluis, is nooit iets gevonden.

De ontslagen vallen op de vooravond van het MH17-proces in Nederland, dat begin maart op de rol staat. Drie Russische en één Oekraïense verdachte staan dan terecht. Volgens betrokkenen zal de schade door de ontslagen hieraan meevallen. De Oekraïense officieren hebben hun dossiers namelijk afgelopen zomer afgerond. Dat geldt niet voor het onderzoek naar andere verdachten. In die zaken zal waarschijnlijk helemaal opnieuw moeten worden begonnen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS