Archief

Alle tattookillers vrijgesproken in Hoekse moordzaak

De zogeheten tattookillers hoeven niet de cel in voor de moord op Onno Kuut in 2009. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bekendgemaakt, zo meldt mediapartner Rijnmond. Tegen de vier verdachten, onder wie de voortvluchtige Cor Pijnen uit Schiedam, werd eerder levenslang geëist.

Het lichaam van Enschedeër Kuut werd destijds gevonden in de duinen van Hoek van Holland. Hij was gemarteld en zijn keel was doorgesneden.

De mannen die donderdag voor de rechter stonden zijn Evert S. en Jeroen S., beiden uit Leerdam, en de broers Cor en Brian uit Schiedam. Ze danken hun naam aan de grote Chinese tatoeages die ze op hun rug hebben. Alle vier zeiden eerder onschuldig te zijn.

Cor knipte zo'n twee weken geleden zijn enkelband door en is sindsdien spoorloos. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is bezig om de man op te sporen. Hij is op dinsdag 21 januari voor het laatst gezien in Schiedam.

Volgens de rechter heeft het Openbaar Ministerie (OM) een "te beperkte hoeveelheid indirect bewijs" geleverd tegen het viertal. Uit het dossier zouden meerdere motieven blijken voor de moord, maar dat geeft volgens de rechter geen duidelijkheid.

Categorieen:
112