Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Alsnog lintje voor Mandy van den Berg

Profvoetbalster Mandy van den Berg is op oudejaarsdag koninklijk onderscheiden voor haar prestaties op het Europees kampioenschap voetbal in 2017. De Naaldwijkse kreeg door de nieuwe burgemeester Bouke Arends de versierselen opgespeld die horen bij de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Westlandse was die zomer aanvoerster van het Oranje dat Europees kampioen werd in eigen land. Desondanks raakte ze na twee groepswedstrijden haar basisplaats kwijt. Van den Berg kwam als invaller nog twee keer binnen de lijnen, in de kwartfinale tegen Zweden en vlak voor tijd in de gewonnen finale tegen Denemarken (4-2). Ze nam daarna samen met de nieuwe aanvoerder Sherida Spitse de beker in ontvangst. Na dat EK zette ze tijdelijk een punt achter haar carrière.

Van den Berg werd op 17 augustus vorig jaar, tijdens de Westland Reünie door voormalig burgemeester Sjaak van der Tak gehuldigd op het Naaldwijkse Wilhelminaplein. Op 25 oktober werd de complete selectie door toenmalig minister Edith Schippers en premier Mark Rutte koninklijk onderscheiden. Van den Berg kon daar niet bij zijn. Vanwege verplichtingen bij haar clubs Reading en Valencia kon ze haar lintje ook op een ander moment niet in ontvangst nemen.

Deze oudejaarsdag is dat dus wel gebeurd, in het gemeentehuis in Naaldwijk, in het bijzijn van haar familie.

Van den Berg organiseerde op kerstavond met haar ouders in Naaldwijk een diner voor eenzame mensen. Arends vond dit eveneens een gebaar dat een lintje verdient.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport