Archief

Ambtenaren onvoldoende bekend met lijst lokale ondernemers

Ambtenaren die bij de gemeente Westland betrokken zijn bij de inkoop van goederen en diensten zijn onvoldoende bekend met de databank van lokale ondernemers. Uit een recent gehouden enquête kwam naar voren dat nog niet de helft (48 procent) van de betrokken ambtenaren op dat moment bekend was met die databank.

Genoemde enquête kwam aan de orde tijdens een rondetafelconferentie over de twee jaar geleden vastgestelde regels met betrekking tot het inkoopbeleid. Ondernemersorganisatie MKB Westland vindt het dringend gewenst dat de databank met lokale ondernemers op ruimere schaal bij het ambtenarenapparaat bekend wordt gemaakt. Immers, mede als gevolg van die onbekendheid maakt 80 procent bij inkoop nooit of slechts zelden gebruik van die databank. Zeker één van de respondenten liet overigens optekenen: "Stop met het voortrekken van Westlandse ondernemers".

Lokale ondernemers die in Westland willen meedingen naar opdrachten, kunnen zich daartoe bij de gemeente inschrijven. Inmiddels staan er circa 180 bedrijven in die databank.

Bij de op 9 oktober door de gemeenteraadscommissie EFO belegde rondetafelconferentie was de helft van de politieke partijen niet aanwezig, zo constateerde MKB Westland. Voorzitter Henk Salome vindt dat geen goed signaal. "We zullen de partijen aanschrijven met de visie vanuit het midden- en kleinbedrijf. Wij maken ons hard voor de Westlandse ondernemers", voegt hij daaraan toe.

Categorieen:
Westland Economie