Archief
Archieffoto

Archieffoto

Ambulance steeds minder vaak op tijd in Maassluis

In ruim twee op de tien gevallen is de ambulance niet op tijd in Maassluis. Dat blijkt uit een informatiebrief aan de gemeenteraad. Dat is een verslechtering ten opzichte van twee jaar geleden. Waar in 2016 nog 85,6 procent van de ziekenwagens binnen de norm van 15 minuten in Maassluis was en vorig jaar nog 78,5 procent, is dat in de eerste tien maanden van dit jaar nog iets verder gedaald: naar 77,1 procent.

Onduidelijk is echter wat de teruggang veroorzaakt. Het Maassluise gemeentebestuur zegt met de directeur van de ambulancedienst AZRR in gesprek te gaan daarover. De ambulanceprestaties in Maassluis behoren tot een van de slechtste van de regio. De afspraak is dat 95 procent van de ambulances binnen het kwartier ter plekke moet zijn, maar dat percentage wordt in Maassluis al jaren niet gehaald.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam heeft opdracht gegeven om een extern onderzoek te laten uitvoeren naar de oorzaken van de slechte prestaties en de effecten van de reeds genomen maatregelen. Uit dat onderzoek moet ook blijken wat er nog gedaan kan worden om de aanrijtijden te verkorten. De resultaten worden eind maart volgend jaar verwacht.

Categorieen:
Maassluis Politiek