Archief
Ondertekening foto-Levien Willemse

Ondertekening foto-Levien Willemse

Ambulancedienst en ziekenhuis gaan personeel uitwisselen

AmbulanceZorg Rotterdam Rijnmond (AZRR) en de spoedeisende hulp van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gaan samen het probleem van het personeelstekort te lijf door uitwisseling van personeel. AZRR, onder meer actief in Maassluis, denkt samen met het ziekenhuis een meer uitdagende werkomgeving te kunnen creƫren, waardoor verpleegkundigen eerder voor een baan bij hen kiezen.

Het personeelstekort van AZRR is een van de oorzaken van de verslechterde aanrijtijden voor ambulances in Maassluis, zo lichtte directeur Arie Wijten eerder op WOS Radio toe: "De vijver is leeg, we kunnen niet aan personeel komen, verpleegkundigen heb ik het dan met name over. En als we mensen aannemen moeten ze eerst nog een opleidingstraject van negen maanden in." Wijten is dan ook blij met de nieuwe samenwerking.

De medewerkers van het ziekenhuis en de ambulancedienst werken drie maanden bij de beide werkgevers. Daarnaast volgen sommige SEH-verpleegkundigen de opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Zij werken dan 8 maanden bij AZRR. De bedoeling is verder dat de samenwerking zorgt voor het delen van kennis en kunde.

Categorieen:
Maassluis Algemeen