Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ambulancedienst en ziekenhuis gaan personeel uitwisselen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 5 februari 2019 10:53

Foto: Ondertekening foto-Levien Willemse


AmbulanceZorg Rotterdam Rijnmond (AZRR) en de spoedeisende hulp van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gaan samen het probleem van het personeelstekort te lijf door uitwisseling van personeel. AZRR, onder meer actief in Maassluis, denkt samen met het ziekenhuis een meer uitdagende werkomgeving te kunnen creëren, waardoor verpleegkundigen eerder voor een baan bij hen kiezen.

Het personeelstekort van AZRR is een van de oorzaken van de verslechterde aanrijtijden voor ambulances in Maassluis, zo lichtte directeur Arie Wijten eerder op WOS Radio toe: "De vijver is leeg, we kunnen niet aan personeel komen, verpleegkundigen heb ik het dan met name over. En als we mensen aannemen moeten ze eerst nog een opleidingstraject van negen maanden in." Wijten is dan ook blij met de nieuwe samenwerking.

De medewerkers van het ziekenhuis en de ambulancedienst werken drie maanden bij de beide werkgevers. Daarnaast volgen sommige SEH-verpleegkundigen de opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Zij werken dan 8 maanden bij AZRR. De bedoeling is verder dat de samenwerking zorgt voor het delen van kennis en kunde.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS