Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Analyse integriteitsrisico’s leidt tot aanpassing in portefeuilles kandidaat-wethouders

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 14 mei 2018 21:36

Foto: vlnr Varekamp-Van der Stee-Snijders-Zwinkels-Gardien en Vreugdenhil


Bij twee kandidaat-wethouders van de gemeente Westland is al voorafgaande aan de installatie een wijziging in hun portefeuille aangebracht. Die wijzigingen komen voort uit de resultaten van een analyse van de integriteitsrisico's die de in totaal zes kandidaten lopen.

De gemeenteraad van Westland is maandag per brief geïnformeerd, dat er wat gebeurt met de portefeuille van zowel Leen Snijders (ChristenUnie-SGP) als van Pieter Varekamp (VVD). Verder stoppen alle zes kandidaat-wethouders, voor zover nog nodig, met allerlei functies en nevenfuncties, indien die strijdig zijn of kunnen worden met het algemeen belang.

Leen Snijders woont in een huis dat valt binnen het bestemmingsplan glastuinbouwgebied. Zijn tuinbouwbedrijf is gestaakt en Snijders heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een tijdelijke afwijking van het bestemmingplan. Om te voorkomen dat er spanningen kunnen ontstaan tussen de 'handhavingswethouder' Snijders en de belanghebbende bewoner Snijders, is besloten om het dossier 'Handhaving' over te dragen aan de burgemeester.

Pieter Varekamp is vanuit het recente verleden zeer goed ingevoerd bij de zaken die spelen met betrekking tot de zogeheten energietransitie. Die ontwikkeling heeft een nieuwe dimensie gekregen door de wens van de overheid dat tuinders binnen vier jaar stoppen met het gebruik van aardgas. De uitgebreide kennis en het netwerk van Varekamp op dit vlak worden uiterst waardevol genoemd. Toch is er nu al een maatregel getroffen om zelfs de schijn van belangenverstrengeling bij voorbaat te vermijden. Varekamp zal zich daarom uitsluitend richten op de beleidsmatige en strategische aspecten en Snijders op de realisatie van de energie-infrastructuur.

Verder is afgesproken, dat Karin Zwinkels (CDA) als lid van het komende college van B en W niet betrokken zal worden in de besprekingen noch de besluitvorming met betrekking tot zaken waarin zij zelf en/of haar familie belangen heeft. Dat geldt voor de ontwikkeling van het gebied waarin zij woont, de betrokkenheid bij een aardwarmte-coöperatie en de plannen in de Westlandse Zoom.

Het nieuwe college wordt morgenavond (dinsdag) geïnstalleerd tijdens de gemeenteraadsvergadering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS