Archief

Andreashof begint schooldag met rapper en opera

Groot feest woensdag op de Andreashof in Kwintsheul. De school begon de lesdag met een operazangeres, een rapper en beatboxer. Niet voor de lol, maar om er wat van te leren. Want vakken als rekenen en taal kun je ook aan muziek koppelen.

Het is half negen als alle leerlingen in de centrale hal zijn en operazangeres Eléonore het podium betreedt. Daarna is het de beurt aan een rapper/breakdancer en een beatboxer. Dan blijkt al snel voor de scholieren dat muziek een heel ruim begrip is.



De school organiseert jaarlijks zo'n speciale dag. Zo ging vorig jaar de hele school schilderen en een keer eerder stond toneel centraal. Dit jaar ging alle aandacht naar muziek. "We willen rekenen en taal verbinden met muziek", legt juffrouw Marga Kuijpers uit. "Als kinderen dansen, leren ze ook ritmisch tellen."



Maar ook het plezier van zo'n dag is volgens de juf heel belangrijk. Want na de optredens in de hal krijgen alle klassen twee workshops. Niet alleen van de rapper en de operazangeres, maar bijvoorbeeld ook van de Heulse zanger Koos Sekrève.

Categorieen:
Cultuur