Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Antlantikwall wil bijzondere bunker aankopen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 10 december 2019 15:47

Foto: Antlantikwall Museum


Het Atlantikwall-Museum in Hoek van Holland wil een nieuwe bunker aankopen, langs het Nieuw Oranjekanaal, nabij de pallethandel in de Oranjebonnen. Daarvoor is het een crowdfundingsactie begonnen. Het gaat om een wel heel bijzonder type bunker.

Het gaat om een bunker die was bedoeld als garage voor een kanon. "En om het dak een beetje dun te houden, hebben ze er een aantal pantserplanten opgelegd, in plaats van beton", weet Pleun Vreugdenhil, bestuurslid bij Atlantikwall. "Dus er ligt 20 centimeter staal op het dak, in plaats van 2 meter beton." Van dit soort bunkers zijn er nog maar twee in Nederland, die in Hoek van Holland is de enige die nog intact is.

De bunker zou de vierde locatie voor het museum zijn. De locatie zal naar verwachting in 2020 te bezoeken zijn. De agenda met openingstijden van het museum en data van de arrangementen worden in het eerste kwartaal van 2020 bekend gemaakt.

Het Arie Kuiper Fonds uit Monster, beheerstichting Loswal De Bonnen en diverse particulieren hebben al bedragen van 500 tot 3.000 euro geschonken. Het museum is nu een campagne gestart om de laatste 5.900 euro binnen te halen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS