Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Appartementen in en bij voormalige basisschool Het Spectrum

Op de locatie van de voormalige basisschool Het Spectrum aan de Fenacoliuslaan in Maassluis moeten veertien appartementen en zes beneden-bovenwoningen komen. Deze ontwikkeling is voornamelijk gericht op starters op de woningmarkt; de appartementen zullen allemaal rond de 170.000 euro kosten. Het plan ligt vanaf vrijdag zes weken ter inzage.

Het monumentale gebouw voldeed niet meer aan de moderne eisen voor een school. Daardoor verhuisde Het Spectrum vorig jaar naar een nieuw onderkomen aan de G.A. Brederolaan, waar het nu De Kindertuin heet. Door deze verhuizing is het mogelijk geworden om het pand en de directe omgeving tot herontwikkeling te brengen. Eerder was het de bedoeling negen woningen te realiseren, maar dat is nu dus veranderd.



Het is de bedoeling dat de veertien appartementen allemaal worden gevestigd in het monumentale schoolpand. Deze woningen hebben een oppervlak van zo'n 50 tot 115 m2. Naast deze appartementen zijn ook zes beneden-bovenwoningen voorzien in een te bouwen kleinschalig appartementencomplex. Dit complex komt op de plek waar nu een bijgebouw staat.

Het huidige parkeerterrein voor de school wordt heringericht tot een groene 'huiskamer' voor bewoners van de wijk. Hier wordt ook een speeltuintje gecreëerd. De parkeerplaatsen die wegvallen worden gecompenseerd aan de randen van het Fenacoliusplein en ten zuiden van het appartementencomplex. Hiervoor wordt de gymzaal gesloopt en zullen ook de noodlokalen verdwijnen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen