Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arantxa Rus verslagen; Nederlandse tennissters uitgeschakeld bij Fed Cup

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zondag 10 februari 2019 17:50

Foto: Robbie Saurus via Flickr CC 7jpg Aranxta Rus


Arantxa Rus heeft dit weekend haar beide wedstrijden in de Fed Cupontmoeting met Canada verloren. Zondag verloor ze de derde enkelpartij in de Maaspoort in Den Bosch van Bianca Andreescu, met 6-4 en 6-2.

Daarmee mogen de Nederlandse tennissters niet doorspelen om promotie naar wereldgroep 1 van de Fed Cup. Oranje had een achterstand van 3-0 die niet meer in te halen was.

Ook het dubbelspel werd verloren. Demi Schuurs en Bibiane Schoofs wisten niet te winnen van Rebecca Marino en Gabriela Dabrowski.

Zaterdag verloor Oranje de eerste twee enkelspelen ook al. Richèl Hogenkamp verloor toen van Andreescu; Françoise Abanda versloeg Rus met 7-6, 4-6 en 6-4. Vooral dat was een grote tegenslag. 


Captain Paul Haarhuis zei na afloop van de wedstrijd teleurgesteld te zijn. Hij hield wel rekening met een verlies van twee van de drie partijen. "Dat het nu al voorbij is, is een hard gelag", aldus Haarhuis. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS