Archief
Google Earth

Google Earth

Arbeidsmigranten spelen rol in haalbaarheid ontsluitingsweg

Ook al is er formeel nog niets bekend over mogelijke locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Westland, het zal niemand verbazen als daar een locatie direct ten noorden van de kern 's-Gravenzande bij is. Een vraag uit de gemeenteraad over een mogelijke nieuwe ontsluiting aan de Koningin Julianaweg dwingt wethouder Karin Zwinkels een tip van de sluier op te lichten.

In het bedoelde gebied tussen de Monsterseweg en de Koningin Julianaweg bevindt zich een circa vijftien hectare groot glastuinbouwcomplex van ondernemer Knoppert. De bereikbaarheid van de betrokken bedrijven voor met name grote vrachtwagens vormt al vele jaren een probleem.

In de huidige situatie ontsluit het bedrijf op verschillende laantjes die uitkomen op de Monsterseweg, zoals de Bloemenlaan en de Van Berckenrodelaan. Bewoners aldaar klagen al jaren over de geluids- en verkeersoverlast en verkeersonveiligheid. Deze laantjes zijn niet berekend op een bedrijf van deze omvang, aldus wethouder Zwinkels in een memo aan de gemeenteraad.

Alleen als het bedrijf een passende ontsluiting op de Koningin Julianaweg maakt, wil het college meewerken aan plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten in het gebied, zo blijkt uit het memo.

Categorieen:
Westland Politiek