Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arcade: Wel in staat om aan opgaven te voldoen, inclusief nieuwbouw

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 18 november 2019 13:06

Foto: Google Streetview


Woningcorporatie Arcade stelt wel degelijk financieel in staat te zijn "om aan al onze opgaven te voldoen en te investeren in nieuwbouw". Dat nieuwbouw van sociale woningen in Westland niet van de grond komt, ligt voornamelijk aan de hoge grondprijzen in de gemeente.

Dit zegt Arcade in een reactie op raadslid André van den Berg van GemeenteBelang Westland. Die stelde in vragen aan het college vorige week vrijdag dat er voorrang moet worden gegeven aan het behouden van de Vestiawoningen voor de Westlandse markt boven de productie van nieuwe sociale huurwoningen, omdat de Westlandse corporaties financieel niet in staat zijn om alle (investerings)opgaven te realiseren.

Een woordvoerder van Arcade laat aan de WOS weten dat Van den Berg (voormalig directeur van corporatie Wonen Wateringen, red.) niet weet hoe de financiële situatie van Arcade is. "Wij zijn in staat aan al onze opgaven te voldoen en te investeren in nieuwbouw, te weten 100 sociale huurwoningen per jaar (conform de prestatieafspraken). Niet alleen in Den Haag maar ook in Westland."

Voorwaarde is wel dat er iets aan de grondprijzen wordt gedaan. Er is in Westland geen betaalbare grond beschikbaar voor sociale woningbouw, meent Arcade. "Bij de zogenaamde ONW-gebieden en Westlandse Zoom wordt gerekend met een grondprijs voor één sociaal huurappartement van 40.000 euro. Terwijl in de grondnota van gemeente Westland staat dat de grondprijs voor een sociaal huurappartement 16.000 euro is. Met deze grondprijzen kan geen enkele woningcorporatie sociale nieuwbouwwoningen realiseren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS