Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arends: Geen wachttijd voor aangifte 'varkenskop'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 4 oktober 2019 11:49


Er is geen sprake van een wachttijd van drie dagen voor het doen van aangifte van het incident in 's-Gravenzande, waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een varkenskop door een ruit is gegooid. Dat schrijft burgemeester Bouke Arends aan de raadscommissie Bestuur. Voor de commissievergadering van 10 oktober had de PvdA-fractie een rondvraag aangekondigd over het feit dat de getroffen familie pas na drie dagen aangifte kon doen.

Arends schrijft dat de teamchef van bureau Westland hem heeft laten weten dat de politieagenten, die 's nachts op de melding van het incident afkwamen, de familie hebben aangeboden om direct een aangifte op te nemen. "Hier is op dat moment geen gebruik van gemaakt en in onderling overleg is afgesproken dat er op vrijdag 4 oktober aangifte zal worden gedaan".

Volgens de politiechef heeft de wijkagent de dag na het incident met het gezin gesproken, schrijft Arends. "Er is dus geen sprake van een wachttijd van drie dagen." Eventuele sporen zijn door de politie veiliggesteld. "Er is mij verzekerd dat alles in het werk wordt gesteld om de dader van deze laffe daad snel op te pakken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS