Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arends pleit voor meer inspraak vooraf rond arbeidsmigrantenhuisvesting

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 16:17


Burgemeester Bouke Arends pleit voor meer inspraak vooraf bij de totstandkoming van locaties voor arbeidsmigrantenhuisvesting. Dat zegt hij in Het gesprek met de burgemeester dat vanaf vrijdagavond te zien is bij de WOS. Arends:"Je zou misschien nog eens kritisch moeten kijken naar het proces dat er gelopen wordt."

De eerste burger vraagt zich af of de gemeenteraad niet eerder in het proces een rol moet krijgen. "Moet je als gemeente niet vanaf het begin samen optrekken met initiatiefnemers in plaats van dat de initiatiefnemer in eerste instantie zelf verantwoordelijk is voor het verder brengen van het initiatief?"

Arends heeft het idee dat inwoners door de huidige werkwijze wel eens zouden kunnen twijfelen over bij wie de loyaliteit ligt. "Van wie is die gemeente nou? Is die er voor de initiatiefnemers of voor de bewoners? De bewoners moeten heel helder het gevoel hebben dat de gemeente er ook voor hen is. Dat het gemeentebestuur ook voor hun belangen staat. Niet dat het zo is, maar ze hebben misschien dat gevoel wel."


Arends wil dan ook kritisch kijken naar het proces. "Ik probeer in het college en bij de politieke partijen de discussie hierover op gang te brengen om toch eens te kijken of we nog wel de goede dingen doen op de goede manier. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat we in het college bekijken of die aanpak rond de huisvesting van arbeidsmigranten niet in een wat bredere context moeten oppakken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS