Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arne Weverling vanmiddag officieel Kamerlid

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 23 maart 2017 07:22


Een spannende dag voor Westlander Arne Weverling. Vanmiddag wordt de oud-wethouder geïnstalleerd als Tweede Kamerlid voor de VVD. Die partij behaalde 33 zetels tijdens de verkiezingen, Weverling stond op plek 29.

Weverling is een van de 71 nieuwkomers in de Kamer. Zelfs demissionair premier Mark Rutte wordt beëdigd als nieuw Kamerlid, maar de kans is groot dat hij de nieuwe premier wordt. In dat geval levert Rutte zijn Kamerlidmaatschap weer in.

Het is nog onduidelijk welke portefeuille Arne Weverling krijgt. Eerder sprak hij de voorkeur uit voor 'tuinbouw', maar gezien zijn achtergrond als wethouder 'arbeidsmigranten', is dat ook een serieuze optie. Weverling is de populairste nieuwkomer in de VVD-fractie. 

De tekst van de eed (belofte):

"Ik zweer (verklaar) dat ik, om tot lid van de Staten-Generaal te worden benoemd, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd.

Ik zweer (verklaar en beloof), dat ik, om iets in dit ambt te doen of te laten, rechtstreeks noch middellijk enige belofte heb aangenomen of zal aannemen. Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet. Ik zweer (beloof) dat ik de plichten die mijn ambt oplegt getrouw zal vervullen."

"Zo waarlijk helpe mij God Almachtig (Dat beloof ik)"


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS